Auma Finland Oy - Monikäyttöinen showroom- ja demotila teknologiayritykselle

Koulutus- ja showroomtila 110 m2, Espoo

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

Koulutus- ja showroomtila 110 m2, Espoo

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

Tilojen kokonaisvaltainen uudistus: käytävä- ja varastotiloista käyttötiloiksi
Aiemmin sokkeloinen ja vähällä käytöllä oleva tila muuttui avaraksi ja valoisaksi monikäyttötilaksi
Raikas ja aikaa kestävä visuaalinen ilme, joka houkuttelee asiakkaat, yhteistyökumppanit ja oman henkilökunnan viihtymään
Tilaratkaisujen ja kalustuksen lähtökohtana muunneltavuus ja vaivaton ylläpito
Lopputuloksena yrityksen viihtyisimmät ja käytetyimmät tilat

Uusi käyttötarkoitus vähälle käytölle jääneille tiloille

Auma Oy on alansa yksi johtavista sähkötoimilaitteiden ja venttiilivaihteiden valmistajista. Pitkän linjan perheyritys työllistää yli 2500 työntekijää eri puolilla maailmaa.

Auman tarve oli uudistaa toimitilojen yhteydessä olevat showroom- ja koulutustilat. Lähtötilanteessa reilun sadan neliön kokoinen tila oli jaettu useisiin eri huoneisiin ja kiinteät seinät lisäsivät käytävämäisyyttä ja katon matalat alaslaskut pienensivät tilantuntua entisestään. Showroom-tiloihin oli hankala kulku pitkien ja mutkittelevien käytävien kautta, eikä viereiset varastotilat olleet käytössä. Aumalla kuitenkin nähtiin, että tilasta voisi saada toimivan ja muuntautuvan tilakokonaisuuden, joka taipuisi moneen käyttöön aina asiakastilaisuuksista koulutuksiin ja etäkoulutusten järjestämiseen. Tilaa haluttiin yhtenäistää ja samalla nostaa sen käyttöastetta.

Projektiin yhteistyökumppaniksi valittiin Scope, jolla oli vahvaa kokemusta vastaavista tilamuutosprojekteista suunnittelusta muutostöiden koordinointiin ja sisustuksen toteutukseen. Tarvittavat urakoitsijat löytyivät Scopen verkostosta.

Tilamuutoksissa lähtökohtana muunneltavuus, valoisuus ja vaivaton ylläpito

Aluksi hahmoteltiin tarvittavat rakenteelliset muutokset tiloihin ja luotiin raikas ja moderni visuaalinen konsepti, jota voitaisiin hyödyntää myös myöhemmin Auman toimitilojen muita uudistuksia silmällä pitäen. Scopen laatiman tilasuunnitelman pohjalta saatiin urakoinnista tarjous, ja muutostyöt päästiin käynnistämään.

Tilan layout-ratkaisussa luotiin yhtenäiset ja avarat tilat, jotka pystytään tarvittaessa jakamaan useampaan eri käyttötarkoitukseen, joko lasiseinin tai tilajakoverholla. Demotila on eriytetty loungealueesta, mutta tarvittaessa koko tilan kapasiteetti saadaan käyttöön isompia koulutuksia ja tilaisuuksia varten. Tilaratkaisujen lisäksi uudistettiin kaikki pintamateriaalit ja valaistus, merkittävimpänä tekijänä alaslaskut poistettiin, jotta saatiin lisää tilakorkeutta ja upea katon tekniikka näkyviin. Tilaa rajaavan väliseinän takana sijaitsevasta keittiöstä tuotiin tarvittavat putkivedot, jotta asiakastilan yhteyteen saatiin rakennettua kevyt tarjoiluun soveltuva keittiöpiste.

Pintamateriaaleissa haluttiin panosta laatuun ja pitkäikäisyyteen, ja siksi lattiaan valikoitui 2tect-merkin kudottu vinyylilaatta, jonka kova kulutuksenkesto ja helppo puhdistettavuus sopivat hyvin painavien laitestandien siirtelyyn, purkuun ja kasaamiseen demotilaisuuksissa.

Aikaa kestävät sisustusratkaisut tuovat yrityksen teknologian esiin

Demolaitteille suunniteltiin mittatilauksena kestävät ja siirreltävät esittelykalusteet, joita voi tarpeen mukaan yhdistellä isommiksi kokonaisuuksiksi. Myös muiden kalusteiden valinnoissa siirreltävyys, kestävyys ja ajattomuus olivat suunnittelun tärkeitä lähtökohtia. Pisteenä iin päällä sisustuksessa on tilaa jakavaan lasiseinään teipattu jäänmurtaja Sisun kytkentäkaavio.

Moderniin esitystekniikkaan löytyi ratkaisu Artomen M10 siirreltävästä älykalusteesta, joka pitää sisällään laserprojektorin, äänentoistojärjestelmän, videokonferenssiominaisuuden sekä liitännät kameralle ja mikrofoneille. Kalustemaista projektoria voidaan vaivatta siirrellä koulutustilan ja loungetilan välillä tarpeen mukaan.

Uudistuneet tilat tunnustavat yrityksen asiantuntijuutta, luotettavuutta ja rentoa mielikuvaa asiakkaille ja muille vieraille, mutta kutsuvassa loungessa viihdytään myös Auman oman porukan kesken.

Tutustu myös muihin projekteihin

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti oheisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse myynti@scope.fi, ja kerro millaisessa tilanteessa voisimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä!

Voit myös varata ajan Jennin ja Eevan kanssa maksuttomaan kartoituspalaveriin