Muotolevy Oy - Akustiikka ja työrauha kuntoon avotoimisto-showroom-tilassa

Työtilat ja showroom, 235 m2, Nummela

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

Työtilat ja showroom, 235 m2, Nummela

Konseptisuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, projektinhallinta ja toteutus

Yhdistetyn avotoimiston ja showroom-tilan toimivuuden ja viihtyisyyden parantaminen
Järjestelmälasiseinillä yksityisyyttä ja äänieristystä
Akustisesti miellyttävä työympäristö runsaalla tekstiilien käytöllä
Edustava ja viihtyisä showroom Module-vetäytymistiloille
Scope toteutti kalustus- ja sisustusratkaisut avaimet käteen -palveluna

Tavoitteena rauhallinen työympäristö

Muotolevy on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja tuottaa laadukkaita kuivarakentamisen ratkaisuja sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavia tilaratkaisuja työympäristöihin ja julkisiin tiloihin. Vaikka tilaratkaisut ovat Muotolevyn erityisosaamista, oli omiin tiloihin Nummelassa jäänyt avotoimistotilaa, joka koettiin rauhattomaksi ja tiloiltaan epäkäytännölliseksi, ja johon tarvittin kuitenkin lisää työpisteitä. Lisäksi avotoimiston keskelle oli rakennettu Module-vetäytymistilojen showroom, jonka asiakasvierailut ja tilaisuudet osaltaan vaikeuttivat keskittymistä työhön avotoimistossa. Organisaation eri tiimien väliset erilaiset työskentely- ja palaveritavat asettivat myös lisähaasteita, joihin avoin iso tila ei tarjonnut ratkaisuja.

Scope sai tehtäväkseen suunnitella tilasta toimivan kokonaisuuden, joka tarjoaisi sekä rauhalliset työpisteet keskittymistä vaativaan työhön, vetäytymistiloja puheluihin ja palavereihin ja edustavan showroomin asiakkaiden ja yhteistyökumppanien tapaamiseen.

Lasiseinillä ja vetäytymistiloilla työrauhaa

Layoutin lähtökohtana oli, että kenenkään selän takaa ei kuljeta ja jokaisella työpisteellä on miellyttävä työskennellä. Tila jaettiin Muotolevyn omalla lasiseinäratkaisulla kahteen osaan ja samalla luotiin vierailijoille kulku showroom-alueelle. Lasiseinien sisään jäävään tilaan sijoitettiin yhden- ja kahden hengen Module-vetäytymistilat, joihin on työpisteiltä vaivaton pääsy puhelun tai pikapalaverin alkaessa. Työpisteisiin lisättiin akustoivat sermit, jotka antavat yksityisyyttä vastakkain sijoitettuihin työpöytiin.

Kovapintaisilla lasiseinillä rajatusta alueesta olisi voinut tulla akustinen ongelma, mutta kun seinille lisättiin kauniit ja käytänölliset verhot, saatiin avotilaan myös toivottua visuaalista rauhaa ja näköestettä viereiseltä showroom-alueelta ja toisen tiimin työpisteiltä. Isojen liukuovien ja vaivattomasti syrjään siirrettävien verhojen ansiosta toimisto on kuitenkin helppo avata yhtenäiseksi ja ilmavaksi tilaksi isompiin tilaisuuksiin.

Showroom-alueella on esillä erikokoisia Module-vetäytymistiloja, ja se on kalustettu viihtyisäksi ja toimivaksi palvellen sekä vierailijaryhmiä että toimiston työntekijöitä sisäisiä neuvotteluita ja kokoontumisia.

Brändiä tukeva visuaalinen ilme

Uuden layoutin ja tilaratkaisujen yhteydessä uudistettiin myös koko tilan valaistus ja pintamateriaalit. Työtilojen valaistuksen tehoa lisättiin ja siitä tehtiin säädettävä, kun taas showroomiin haluttiin luoda miellyttävä ja pehmeä tunnelma, joka nostaa esiteltävät tuotteet esiin.

Scopen suunnittelema uusi tyylikäs visuaalinen ilme sopii saumattomasti Module-vetäytymistilojen kauniiseen skandinaaviseen muotoiluun, ja koko tilakokonaisuudesta välittyy Muotolevyn brändistä viestivä laadukkuus, käyttäjälähtöisyys ja ajattomuus. Module-neuvottelutilat kalustettiin asiaan kuuluvasti kotimaisen Nikarin upeilla tammikalusteilla.

Projektinhallinnalla onnistuneeseen lopputulokseen

Muotolevyn johto piti projektissa tärkeänä, että Scopella oli kokonaisvastuu suunnittelusta ja kalustuksen ja sisustuksen toteutuksesta, eikä heidän tarvinnut itse huolehtia projektinhallinnasta, hankinnoista tai asennuksista. Muutostyöt toteutettiin yhteistyössä Scopen luottourakoitsijoiden kanssa, minkä ansiosta suunnitelmat toteutuivat ilman yllätysmuutoksia, sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

Muotolevyn työntekijät ovat ottaneet uudistuneet tilat innoissaan käyttöön remontista aiheutuneen etätyöjakson jälkeen, ja toimiston työrauha on parantunut muutosten myötä merkittävästi. Muotolevyn paras myyntivaltti onkin nyt oma toimisto, jossa yrityksen toimivat tilaratkaisut ovat tehokkaassa jokapäiväisessä käytössä.

Lisätietoja:

https://muotolevy.fi/

https://modulesolutions.fi/

Tutustu myös muihin projekteihin

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti oheisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse myynti@scope.fi, ja kerro millaisessa tilanteessa voisimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä!

Voit myös varata ajan Jennin ja Eevan kanssa maksuttomaan kartoituspalaveriin